آشنایی با حسابداری تعهدی در سازمان

حسابداری تعهدی به چه معناست و چه مزایایی دارد؟


مهم ترین وظیفه حسابداری را می توان شناسایی زمان های مناسب مالی دانست. زمان های طلایی پرداخت و دریافت های مالی و تنظیم سندهای مناسب برای آن ها که در نهایت یک مجموعه ارزشمند و کامل را از داد و ستدها، هزینه و درآمدهای یک سازمان می سازد. با این حال حسابداری همیشه با فرمول های یکسان و ساده پیش نمی رود. به همین دلیل شاخه های تخصصی متفاوتی در حسابداری به وجود آمد تا نیازهای مالی و محاسباتی شرکت های مختلف را رفع کند. حسابداری تعهدی یکی از بندهای حسابداری است که بیش از همه در شرکت های دولتی کاربرد دارد. برای آشنایی با این شیوه از حسابداری و مزیت های آن با ادامه این مطلب از سپیدار همراه باشید.

تعریف حسابداری تعهدی؛ رایج‌ترین روش وصول سرمایه در بازار

اگر به سازمان های کوچک و معاملات روزمره ای که در اطرافتان انجام می شود دقت بیشتری کنید، متوجه می شوید که بارها با مفهوم حسابداری تعهدی در زندگی عادی آشنا شده اید و بی آنکه نامی از آن بدانید، در معاملات و سود و زیان های خود از آن ها استفاده کرده اید.

دوره‌های آموزشی سپیدار را از دست ندهید

سناریوهای شبیه‌سازی‌ شده تمرین کنید

با نسخه آموزشی، اسناد ثبت کنید

جایگاه شغلی خود را ارتقا دهید

گواهی معتبر شرکت در دوره دریافت کنید

با کتاب سپیدار بر جزئیات سیستم مسلط شوید

در حقیقت حسابداری تعهدی، روشی از ثبت معاملات و درآمدهای یک شرکت است که پایبند به زمان وصول نیست. برای درک بهتر این مفهوم به مثال زیر توجه کنید:

فرض کنید که سهام شرکت شما افزایش قیمت داشته و درصدی از سود به شما در این فرایند تعلق گرفته است. این سود در لحظه برای شما واریز نشده و به سرعت قابل نقد کردن نیست. با این حال شما از آن به عنوان سرمایه و یکی از دارایی های نقدی خود یاد می کنید.

حسابداری تعهدی به شرکت ها این امکان را می دهد که سرمایه های نقد نشده یا هزینه های خود را بدون توجه به زمان واقعی وصول و پرداخت آن ها، در گزارشات حسابداری مالی ثبت کنند.

تفاوت حسابداری تعهدی با حسابداری نقدی؛ مهم ترین شیوه های ثبت داد و ستد

اساسی ترین فرق حسابداری نقدی و تعهدی، شیوه های ثبت آن ها است. در حسابداری نقدی، داد و ستدها تنها با توجه به معاملات نقدی در اسناد حسابداری ثبت می شوند. در این روش، زمانی یک معامله سندیت حسابداری پیدا می کند که با خرید یا فروش یک کالا، سرمایه نقدی از شرکت خارج، یا وارد حساب های جاری آن شده است.

مهم ترین اصول حسابداری به روش تعهدی

اما حسابداری تعهدی تنها ثبت یک سند بدون پرداخت است که نشان می دهد معامله ای انجام شده و حسابدار با توجه به آن سند می تواند میزان سرمایه را در اسناد حسابداری آنلاین یا حضوری ثبت و یا از آن کسر کند.

فرق حسابداری نقدی و حسابداری تعهدی

حسابداری تعهدی برای چه شرکت هایی مناسب است؟

پیچیدگی های مالی و تنوع در معاملات کلان، باعث به وجود آمدن حسابداری تعهدی در دنیای ثبت اسناد مالی شد. چراکه همه داد و ستدها، به ویژه در شرکت های بزرگ با سرمایه نقدی صورت نمی گرفت و در صورت انجام معامله، اسناد مالی دچار کسر و ناهماهنگی می شد.

حسابداری تعهدی به سازمان های بزرگ با داد و ستدهای کلان کمک کرد تا بتوانند درآمدهای وصول نشده را در اسناد حسابداری خود ثبت کنند. این روش می تواند نظم مالی مجموعه را بیشتر کند و مدیران مالی را از سردرگمی های بزرگ نجات دهد.

حسابداری را به سپیدار بسپارید

کدینگ حسابداری استاندارد

ثبت ساده دفاتر قانونی

خودکارسازی عملیات پایان سال

گزارش‌های تحلیلی و قانونی

افزایش نظم مالی

به همین دلیل به شرکت های بزرگ و یا سازمان هایی با معاملات پیچیده پیشنهاد می شود که از این روش حسابداری در شرکت های خود استفاده کنند. این مدل از ثبت اسناد همچنین برای شرکت های دولتی نیز بسیار کارآمد است. برای ثبت بهتر این سرمایه های وصول نشده و دقت در فرایند گزارش گیری، می توانید از نرم افزارهای تخصصی این رشته استفاده کنید. توجه داشته باشید که قیمت نرم افزار حسابداری با توجه به کارایی آن متفاوت است. پس با توجه به نیاز سازمان بهترین را انتخاب کنید.

بهترین روش حسابداری برای شرکت های بزرگ

مزیت های حسابداری تعهدی؛ این شاخه از حسابداری چه کمکی به ما می کند؟

برای انتخاب بهترین روش حسابداری در سازمان، باید به میزان داد و ستدها و فرهنگ کلی آن توجه کنید. استفاده از یک روش کارآمد حسابداری برای شرکت، بهتر از ثبت اسناد مالی با روش های مشابه دیگران است چراکه نیاز گزارش های مالی هر سازمان با دیگری متفاوت است. با این حال حسابداری تعهدی، مزیت های خاصی دارد که آن را از دیگر شاخه ها به ویژه در سال های اخیر، متمایز می کند. این مزیت ها شامل موارد زیر هستند.

  • اطلاع از همه درآمدهای حقیقی در شرکت
  • امکان محاسبه هزینه ها، استهلاک و پرداخت هایی که باوجود عدم پرداخت از حساب شرکت کسر شده است
  • برنامه ریزی مالی با توجه به سرمایه مانده شرکت تا انتهای سال مالی
  • دسترسی به اطلاعات مالی و شناسایی به موقع مشکلات پرداختی و دریافتی
  • آگاهی به موقع از بودجه باقی مانده در صندوق سازمان
  • برآورد به موقع و سریع قیمت تمام شده هر قرارداد و پروژه
  • ثبت مجموعه اطلاعات مدون و به موقع برای ارائه گزارش به حسابداری دولتی در سازمان های غیرخصوصی
  • امکان مقایسه وضع مالی حاضر با گذشته شرکت که می تواند باعث ایجاد یکپارچگی بیشتر در سازمان و بهبود عملکرد مدیران شود
مزایای حسابداری تعهدی برای شرکت

استفاده از ابزارهای تخصصی برای ثبت اسناد حسابداری تعهدی

برای ثبت اسناد وصول نشده در حسابداری تعهدی، نیاز به یک ابزار دقیق و حرفه ای در شرکت دارید. ابزاری که دقت برآورد مالی بالایی داشته باشد و به یک همراه همیشگی برای شما تبدیل شود.

نرم افزار حسابداری سپیدار همان ابزار کاربردی است که به شما این امکان را می دهد تا با دقت بالا اسناد را با روش حسابداری تعهدی در سیستم ثبت کنید. نتیجه ثبت این اسناد، تدوین گزارش های مالی تخصصی است. برای کسب اطلاعات بیشتر از این نرم افزار و نحوه خرید آن، می توانید با تیم پشتیبانی سپیدار در ارتباط باشید.